Kundeservice og teknisk support sidder klar til at besvare din henvendelse på e-mail eller telefon alle hverdage fra kl. 8.30 – 16.30.
Telefon: 33 74 07 00
kundeservice@karnovgroup.com
Sankt Petri Passage 5
1165 København K
CVR-nummer: 10 36 19 90
Studieliv
Mit navn er Helena Brinck. I forbindelse med at jeg lige har afholdt min egen nordiske uge, har jeg lovet Kaius at give jer en lille introduktion til nok det mest unikke arrangement på studiet. Så vidt jeg ved, er der ingen andre studier eller universiteter i Danmark, der har noget, der minder om.
Helena Brinck er tidligere international sekretær i Juridisk Selskab.
Nordisk Uge er et både fagligt og socialt arrangement, hvor jurastuderende fra Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland mødes til 11 uger med spændende juridiske oplæg omhandlende ét gennemgående tema samt masser af socialt samvær. Vi er 11 foreninger fra de forskellige lande, og hver forening arrangerer en årlig uge. Er man medlem af juridisk Selskab, har man mulighed for at komme afsted og få en oplevelse for livet!
I uge 6 afholdt vi vores egen uge med temaet ”kampen mod bander”. I løbet af ugen var vi til oplæg med en senioranklager fra rigsadvokaten, som fortalte om sagen mod LTF fra rigsadvokatens vinkel. Herudover var vi på besøg hos Kromann Reumert, som fortalte om, hvordan bander begår økonomisk kriminalitet online. Og til sidst var vi til oplæg med Mikkel fra Institut for Menneskerettigheder Danmark, som fortalt lidt mere om den politiske kurs ift. bander og udvisning. Herudover er man også altid på hyttetur i løbet af ugen.
Alt afhængigt af budget er der også en ”surprise” i løbet af ugen. Vi var så heldige i år, at der var et godt budget, så vi var både i biografen for at se ”House of Gucci”, spille lasertag og havde både vildmarksbad og sauna på hytteturen. Nordisk uge, som vi kender det i dag, er mere end 30 år gammelt, og derfor er der en masse traditioner i løbet af ugen.
En af traditionerne i Nordisk Uge er ”Sittning”, som mest af alt kan sammenlignes med en vild påskefrokost. Her synger alle foreningerne deres egen sang, der synges også fælles snapseviser, og der fortælles anekdoter fra de ældste deltagere. Dette er altid super hyggeligt, og man lærer en masse nye mennesker at kende.
Om fredagen afholder JUS altid sin semesterstartsfest, så dette passer perfekt ind i programmet. Vi afholder altid sittning inden, og så tager vi videre til semesterstartsfesten. Så hvis du i Aarhus har set en masse mennesker med et nordisk flag om halsen til festen, er det derfor. Om lørdagen er der altid JUS’ Årsfest. Det er et krav, at der under en nordisk uge er en årsfest. Til årsfest har man selvfølgelig sit stiveste puds på og medaljer. For hver nordisk uge man deltager i, får man en medalje - det kan derfor både ses og høres, hvem der har været på flest uger.
Hvordan det er at deltage i en nordisk uge, er virkelig svært at fortælle andre om, da det er noget, man helt selv skal opleve. Det er en fantastisk mulighed for at få venner i hele norden, lære jura på en anden måde og forbedre sit engelsk. Så hvis du går på jurastudiet i Aarhus, er medlem af Juridisk Selskab og har mod på at opleve noget nyt, så vil jeg råde dig til at prøve en nordisk uge et sted i norden.