Perspektiv

QA med Sandra Schultz. Redigering: Elisabeth Frimurer

19. januar 2021

Mød en færdiguddannet: Sandra Schultz


I serien "Mød en færdiguddannet" møder du inspirerende profiler i interessante jobs. Mød her Sandra Schultz, der er manager hos PwC Danmark.


Manager hos PwC Danmark

Hvornår blev du færdiguddannet?

Jeg blev færdig i 2016 fra CBS. 

 

Hvilket emne og fag skrev du speciale om? 

Vi skrev en tværfaglig opgave i skatteret og rets- og kontraktsøkonomi. Vi havde et særligt fokus på et af de action points som fremkom af OECD-samarbejdet på skatteområdet, der kaldes Base Erosion & Profit Shifting (BEPS). Vi sammenholdt to foreslåede, generelle anti-misbrugsregler, herunder LOB-klausulen og PPT-reglen, og undersøgte, hvorvidt de to regler er forenelige med EU-retten.

 

Hvor arbejder du nu?

I afdelingen ”International & Deals Tax” hos PwC, hvor vi rådgiver kunder om både international skatteret og køb og salg af virksomheder.

Hvor længe har du arbejdet der?

Siden 14. november 2016 – så jeg har næsten lige haft 4-års jubilæum. 

Hvorfor faldt valget på netop denne arbejdsplads?

Jeg var til en case-konkurrence i marts/april 2016, hvor jeg blev virkelig imponeret over de ressourcer, der blev lagt i det af PwC. Man skulle komme og agere konsulent for en dag sammen med et team på to andre. Vi skulle selvfølgelig løse en opgave, men der var også mange andre fede aspekter på dagen inkl. et opsat møde med ledelsen i det selskab, vi var ved at se på. Jeg blev tiltrukket af hele konsulentverdenen og den gode stemning i virksomheden.

Hvad har den karrieremæssige vej været til dit nuværende job?

Inden jeg fik jobbet hos PwC, har jeg arbejdet som tjener, i 7-Eleven og på McDonalds. Jeg var på udlandsophold på mit tredje år af bacheloren, så jeg kom aldrig i gang med relevante studiejobs. Jobbet som skattekonsulent er mit første ”voksenjob", siden jeg færdiggjorde min kandidat.

Hvad drømte du om at blive, da du startede på studiet?

Jeg har altid synes, at både økonomi og jura var spændende, og jeg havde ikke sat mig for en bestemt karriere de første mange år af min uddannelse. På tredje år af min bachelor havde jeg en fantastisk lektor i skatteret, og det var det, der vakte interessen for netop skatteretten.

Hvorfor valgte du at læse jura? Hvad optager dig ved juraen?

Min passion er nok mere, hvad man kan bruge juraen til. Dermed ikke sagt, at jeg ikke også elsker at nørde en bestemt afgørelse eller lovtekst, men jeg elsker den kommercielle side af konsulentverdenen. Den ville man dog aldrig kunne begå sig i, hvis ikke man havde de rigtige værktøjer med.

Hvordan bruger du de ting, du lærte på studiet, i dit nuværende job?

Jeg havde nogle skatteretlige fag på studiet, herunder køb og salg af virksomheder, international skatteret og selskabsskatteret. De har været en slags introduktion til det, jeg laver i dag. Men ude i virkeligheden bliver fokus hurtigt et andet. Det handler jo i den grad om de konkrete problemstillinger, som virksomhederne har og ikke nødvendigvis det, der er teknisk udfordrende at dykke ned i eller det, der kunne blive til en retssag. Mit arbejde har givet mig en meget mere praktisk tilgang til skatteretten, og hvordan man bruger loven til at løse hverdagens problemstillinger.

Hvad består dine arbejdsopgaver af?

Jeg arbejder med international skat og køb og salg af virksomheder. Det betyder, at jeg primært assisterer kunder med at finde de skattemæssige risici, der kan være hos den virksomhed, de gerne vil købe eller sælge, eller hjælper med at strukturere deres opkøb, så det passer ind med deres øvrige koncern/investeringer. Jeg arbejder herunder både for private equity fonde og deres investorer samt for danske virksomheder og deres aktionærer.

Hvad består en typisk arbejdsdag af for dig?

Der er aldrig to dage, der er ens. Vi arbejder meget på projekter og i teams, så der bliver selvfølgelig holdt møder løbende for at sikre, at projektet er on track. Der er også både kunde- og kaffemøder, alenetid til at færdiggøre mit input til projekterne og andre gøremål og vigtigst af alt en masse grin med mine fantastiske kolleger. Nogle dage er lange, fordi vores kunder stiller høje krav til os, og det gør vi også til os selv, men heldigvis synes jeg, at mit arbejde er sjovt, og så er det jo ikke så slemt.

Hvad motiverer dig mest ved dit arbejde?

Alt! Det er altid fedt at levere et godt produkt eller god rådgivning og dermed gøre en kunde tilfreds. I afdelingen og virksomheden er der højt til loftet, og alle idéer modtages med kyshånd. Tonen er åben, og der også er plads til at komme med konstruktiv kritik, hvis man mener at se plads til forbedring. Frihed under ansvar er et vigtigt element for mig, og det er fx dejligt, at man kan arbejde hjemme, hvis man får en håndværker på besøg eller lign.

Hvilke fordele/ulemper er der ved dit job? 

Lad mig være lidt konkret og give nogle eksempler… Der følger en masse fantastiske muligheder med, når man arbejder for et stort, internationalt brand som PwC. Igennem et samarbejde mellem PwC og Verdensbanken blev jeg sidste år tilbudt en udstationering hos Verdensbanken i Washington i seks måneder. Nu gjorde corona det desværre ikke muligt at komme afsted, men ikke desto mindre er dette et eksempel på, hvilke muligheder man har i et stort hus.

En af ulemperne ved konsulentbranchen er derimod, at der ikke altid er vished om, hvornår der vil være travlt. Det kan derfor være svært at disponere over din tid. Men hvis man godt kan lide et højt tempo og en variation i hverdagen, så kan man med tiden sagtens lære at tilpasse det sit privatliv.

 

Hvilke personer er der i din daglige berøringsflade, og hvor meget kontakt har du med dem?

Hele teamet – alle fra associates til partnere – har jeg dagligt kontakt med. Jeg har mest daglig kontakt med dem, som jeg arbejder på projekter med, og det kan også være kolleger fra andre afdelinger i huset. Og selvfølgelig mine kunder – en masse skønne både danske og udenlandske kunder, som vi normalt inviterer ind til møder, men som jeg oftest møder over Google HangOuts lige for tiden.

Hvad er dit drømmejob på længere sigt? Hvor vil du gerne ende henne?

Jeg kan sagtens forestille mig selv som konsulent i nogle år endnu. Man kan jo selvfølgelig aldrig udelukke, at der på et tidspunkt kommer noget nyt og spændende uden for huset – såsom underviser på et universitet eller en fed stilling ude i industrien. Det vigtigste for mig er, at jeg trives i det!

Hvad er dit bedste råd til nye studerende?

I skal prioritere jeres studie og fag, så I kan komme igennem med nogle gode karakterer, fordi det giver nogle gode jobmuligheder. Når det så er sagt, så skal I ikke være uendeligt bekymrede for jeres eksamenskarakter, valgfag og større skriveprojekter. Det virker som det eneste vigtige lige nu, men nyd jeres studietid, og glem ikke at dyrke jeres egne interesser. Det er mindst lige så vigtigt, at man ikke er udbrændt efter studietiden, og personligt er jeg vild med at møde nogen, der har lidt kant.

 

Vil du vide mere om Sandra, kan du besøge hendes LinkedIn-profil. Du er også velkommen til at kontakte hende på 30700214 eller sandra.schultz@pwc.com, hvis du har spørgsmål om arbejdet eller jobmuligheder hos PwC.