Kundeservice og teknisk support sidder klar til at besvare din henvendelse på e-mail eller telefon alle hverdage fra kl. 8.30 – 16.30.
Telefon: 33 74 07 00
kundeservice@karnovgroup.com
Sankt Petri Passage 5
1165 København K
CVR-nummer: 10 36 19 90
Perspektiv
En stadigvæk stigende andel af jurastuderende er meget unge og kommer direkte fra landets gymnasier. Derfor kommer de næste 5+ år på jurastudiet og i miljøet omkring det til at spille en stor rolle i deres socialisering.
Derfor vil vi i LegalHero komme med et par opfordringer og gode råd til, hvordan man som ung studerende kan gribe den forestående studietid an. Man behøver nemlig ikke at gøre som resten af flokken.
Jurastudiet giver utvivlsomt en fantastisk håndgribelig værktøjskasse, men det er meget forskelligt, hvor hurtigt man som studerende ”knækker” koden. Derfor skal der også lyde en opfordring fra os om, at man som ny studerende giver den gas. Arbejd hårdt. Det belønner sig altid, for I bliver dygtige til jeres juridiske håndværk.
Desværre er hårdt arbejde ikke altid ensbetydende med høje karakterer, og universitetet er ikke en gavebod som i gymnasiet. Vær derfor ydmyge over for, at I bliver udfordret på et højere plan, end I har været vant til, og acceptér, at det vil give nogle tæsk. Det værste, man kan gøre på jurastudiet, er at lade karakterer definere, hvem man er som person.
Husk i øvrigt, at I lærer hele livet, og at der er mange veje til drømmejobbet. De absolut færreste af vejene bliver lukkede af et 02-tal i familie- og arveret på 1. årsprøve.
Selvom det tager meget tid og energi at studere, er det vigtigt, at I som studerende husker at leve. Dyrk nogle andre interesser ved siden af studiet, skab jer et socialt netværk både i og udenfor studiet og sørg i det hele taget for, at I har andet livsindhold end studierne.
Alle undersøgelser tyder på, at work-life-balance er blevet parolen blandt næste generation, så I kan lige så godt øve jer på at lave noget meningsfuldt ved siden af jeres profession. Vores gæt er, at arbejdsgivere i stigende grad vil indrette sig herefter, og derfor ansætte 'hele mennesker' med et mentalt sundt mindset i stedet for 12-tals-nørderne, der aldrig forlod læsesalen.
Derudover vil arbejdsmarkedets strukturer med basis i Gig Economy formentlig også for jurister betyde, at mulighederne for at arbejde remote, på deltid eller på en tredje måde fremmes så tilstrækkeligt, at I kan fravælge arbejdsugerne på 60 timer i hamsterhjulet på kontoret.
”At rejse er at leve” er en efterhånden tyndslidt kliché. Men klichéer bliver typisk til netop klichéer, fordi de er rigtige. Vi kan kun opfordre til, at I løfter blikket og rejser ud i verden (når det igen er Corona-sikkert) for den vej igennem at blive inspireret. Jeres muligheder er mange: Studieophold via Erasmus eller øversøiske praktikophold i spændende virksomheder, startups eller på én af Danmarks mange ambassader, længerevarende LLM-ophold eller noget helt fjerde.
Formålet med at lære, leve og rejse er, at I får et solidt juridisk fundament, som herefter sættes ind i en anden kontekst end den kendte, hvorved I gerne skulle blive inspirerede og begynde at tænke kreativt.
Jura er uendeligt meget mere end paragraffer, og det er i disse teknologiske tider kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man som menneske kan skabe. Vi tror (bakket op af adskillige rapporter både nationalt og globalt), at LegalTech bliver en uomtvistelig del af fremtiden, selvom der ikke tages mange ambitiøse og helhjertede ryk på LegalTech-scenen for tiden. Det kan I som fremtidens jurister være med til at lave om på, men det kræver, at I i stedet for at gå den traditionelle vej og løbe efter alt det, der glimter, tør tage en omvej, hvis omvejen virker spændende.
Brug derfor juraen i praksis, mens I studerer. Lav projekter og initiativer. Hvis I får fat i noget af det rigtige, kan jeres idé eller lille studieprojekt ende med at blive et startup, der har muligheden for at nytænke eller ændre tankegange og processer, der har bestået alt for længe i verdens ældste og mest konservative branche, fordi ingen har turdet udfordre status quo.