Studieliv

Forfatter: Silke Høgh, Juridisk Selskab, Aarhus Universitet. Redigering: Elisabeth Frimurer

28. oktober 2020

Juridisk Selskab: Foreningslivet i Aarhus


På jurastudiet fylder læsning, undervisning og mere læsning næsten det hele. Det kan nemt blive ensomt, især i tider som disse, hvor coronaen stadig sætter sit præg på hverdagen. Det betyder, at man ikke i samme grad møder folk i hverdagen, medmindre man selv opsøger det. Man samles ikke på samme måde med sit hold i forbindelse med undervisning, og den naturlige kontakt med andre hold og årgange opstår ikke, da fester, barer og andre sociale samt faglige arrangementer er aflyst.


Alt dette lægger et større pres på den enkelte studerende, der selv er ansvarlig for at opretholde et socialt liv.

Et aktivt foreningsliv i Aarhus

På jurastudiet er vi så heldige at have et aktivt foreningsliv, hvor ’foreningsgangen’ danner rammen. Foreningsgangen findes i bygning 1327 og består af en hel gang med de forskellige foreningers kontorer. Foreningslivet er en enestående mulighed for at opsøge nye fællesskaber, hvor man møder jurastuderende på tværs af hold og årgange. Jeg er medlem af flere foreninger, herunder Juridisk Selskab som arrangerer fester og andre sociale samt faglige arrangementer, Juridisk Revy som laver revy og Alternative Jurister, der er en studenterpolitisk forening. At blive en del af foreningsgangen er den bedste beslutning, jeg har taget, efter at jeg meldte mig ind på jurastudiet. På foreningsgangen er der en forening for alle. Der er foreninger for de fodboldinteresserede, for dem, der vil lave revy, for dem, der interesserer sig for studenterpolitik, dem, der ønsker at skrive artikler, dem, der ønsker at arrangere faglige og sociale arrangementer samt rejser i ind- og udland. Derudover er alle foreninger for dem, som blot ønsker at være en del af en større social sammenslutning. Udover sammenholdet internt i de enkelte foreninger, er et medlemskab af en forening også en måde at komme i kontakt med folk på tværs af foreninger.

Hvad giver et medlemsskab?

Et medlemskab af en forening giver udover et socialt fællesskab ligeledes et sted, hvor man kan snakke jura med ligesindede. Dette er både ved at sparre med andre studerende fra samme årgang, men man møder derudover ældre studerende, som kan hjælpe fagligt. De ældre studerende kan også være gode at række ud til, når studiestressen rammer, og man har brug for at høre, at andre har stået samme sted og er kommet igennem. Ved at melde dig ind i en forening på jurastudiet får du på alle måder udvidet dit netværk, hvilket også kan være nyttigt efter studiet.

Foreningsgangen er for dig, som ønsker at være en del af noget, der kan gøre din tid på jurastudiet endnu bedre.