Studieliv

Forfatter: Viktor Svenning Kristensen, Bestyrelsesmedlem og Redaktør, Juridisk Selskab, Aarhus Universitet. Redigering: Elisabeth Frimurer

28. september 2020

Blog: En beretning om rusugen 2020


Mange af jer kender efterhånden til COVID-19 eller corona. Corona har ændret en række begivenheder det seneste halve år, herunder universiteternes rusuger. Da jeg startede på jurastudiet på Aarhus Universitet sidste år, var rusugen noget af det, som jeg glædede mig mest til. Det er her, man lærer alle sine nye medstuderende at kende, og man får den første smag af, hvad det vil sige at gå på universitetet. De nye studerende gik i år en rusuge i møde, som var fyldt med nødvendige restriktioner. Dette blogindlæg indeholder derfor en beretning om rusugen 2020 på baggrund af seks spørgsmål besvaret af anonyme førsteårsstuderende.


En beretning om rusugen 2020 på baggrund af seks spørgsmål besvaret af anonyme førsteårsstuderende.

Hvilke forventninger havde du til en rusuge, inden du startede? 

Normale omstændigheder

Jeg havde forventning til, at man havde et par dage, hvor man kunne fokusere på det sociale og lære hinanden at kende gennem en række ”lege”, øvelser og fælles arrangementer. Derudover havde jeg en forventning om, at man var meget sammen efter skole og evt. drak et par øl om aftenen under rusugen.

 

Under corona

Da Corona blev en realitet i Danmark, var jeg godt klar over, at jeg skulle sænke mine forventninger til rusugen. Jeg forestillede mig, at vi stadig ville have et par dage dedikeret til leg og sjov, men under coronavenlige omstændigheder (f.eks. udenfor med afstand).

Hvordan var jeres uge i realiteten?

Grundet corona blev vores rusdage aflyst.

En af vores tutorer havde desværre corona-lignende symptomer, og derfor var der ikke arrangeret noget som sådan på vores første dage på universitetet, så vores rusuge var, mildt talt, skuffende. Men det er jo ikke nogens skyld: Sådan er det, når man lever under en global pandemi.


Hvad gjorde I selv for at gøre den bedre?

Vi mødtes efter skole, drak nogle øl, spiste frokost sammen og nogle tog i byen. Det var rigtig fedt, at folk var så gode til at arrangere ting og byde ind med forslag!

Føler du dig godt påklædt til at starte på universitetet ift. de informationer, som du fik i rusugen?

Jeg synes, at vores tutorer var rigtig gode til at vise os, hvilke ting, der var vigtige at vide og hvordan man anvender diverse portaler på universitetet. Det gjorde de virkelig godt! Jeg følte, at den information vi fik var meget hjælpsom, så det var rigtig dejligt!

Synes du, universitetet kunne have gjort noget bedre/ændret noget? Eller hvad manglede du?

Jeg kunne godt have brugt en eller to dage, hvor man kunne have fokuseret på det sociale, hvor man ikke samtidig skulle fokusere rigtig meget på det faglige. Men det kunne universitetet ikke gøre noget ved.

Hvordan føler du, at jeres sammenhold er på holdet? Og kan universitetet gøre noget nu for at styrke det?

Jeg føler, at vores hold er meget grupperet i mindre grupper, og det er lidt ærgerligt. Det har også været svært at lave arrangementer, hvor det ikke automatisk blev meget grupperet, især pga. corona, når man ikke nødvendigvis ikke alle kan stå samlet ét sted.

Efter corona kunne det være rigtig fedt, at universitetet lavede en introfest eller lign. Og måske også nogle arrangementer efter skole, som ikke nødvendigvis behøver involvere alkohol. Men der er selvfølgelig fredagsbarerne, som jeg glæder mig rigtig meget til!