Perspektiv

QA: Niels Grøn, Underdirektør i DI Personalejura. Redigering: Elisabeth Frimurer

03. november 2021

DI Personalejura: Dét ser vi på ved ansættelsen


I en QA-serie spørger vi forskellige virksomheder, hvad de lægger vægt på ved ansættelser. Læs, hvad Underdirektør, Niels Grøn, fra DI Personalejura svarer. 


Hvad lægger DI Personalejura vægt på i forbindelse med ansættelser? Læs med her. 

Hvor stor en rolle spiller gode karakterer, når I skal ansætte?

”Gode karakterer spiller naturligvis en rolle, men vi ser helhedsorienteret på den samlede mængde af personlige kompetencer og egenskaber, når vi vælger ud”.

 

Hvordan ser jeres ansættelsesprofil ud?

”Vi søger bredt blandt kandidater i forhold til uddannelsesprofil, erfaring og specialefelter. Vi skal nok sikre den enkelte den nødvendige kompetenceudvikling til jobbet. Vores jurister har løbende en helt tæt dialog med DI’s 18.000 medlemsvirksomheder, som de rådgiver og fører sager for om arbejds- og ansættelsesretlige spørgsmål. Den rolle stiller nogle særlige krav til de personlige kompetencer. Helt grundlæggende skal man have en serviceminded og engageret tilgang. Derudover er evner som personlig integritet og nysgerrighed til at rådgive og forhandle i ofte problemfyldte situationer centrale. Man skal kunne navigere i et forhandlingsmiljø, hvor man ofte skal give meget af sig selv”.

Hvad kan I tilbyde en nyuddannet jurist?

”Et varieret og alsidigt job, hvor læringskurven er stejl. Man kommer til at indgå i et stærkt team af fagligt meget dygtige kollegaer, hvor der forventes og lægges meget vægt på faglig sparring og videndeling. Det er et job, hvor rådgivning, forhandling og formidling giver en nyuddannet en bred palette af kompetencer”.

Betyder det noget, om man har haft et relevant studiejob?

”Vi lægger meget vægt på relevant erfaring fra studiejobs. Det kan være fra advokatvirksomhed, centraladministration eller organisationsverdenen. Det væsentligste er, at man har prøvet at indgå i opgaver med kollegaer og har erfaring med, hvordan arbejdspladser er indrettet”.

Betyder det noget, om man har været i udlandspraktik el. lign?

”At man har læst i udlandet eller været i praktik viser noget om initiativ hos den enkelte. At afsøge nye faglige og personlig udvikling i studietiden er klart et plus”.

 

Hvilke kundskaber er gode at have, hvis man gerne vil have et job ved jer?

”Foruden solide juridiske kundskaber efterspørger vi kandidater, der kan interagere blandt mange stakeholders og tage ansvar i forhandlings- og formidlingssituationer. Man skal synes det er sjovt at tage sin juridiske ballast med ind i en ofte konfliktfyldt ramme, hvor ikke-juridiske elementer ofte fylder lige så meget som ”rene juridiske regelopslag”.

Hvilke sociale eller personlige kompetencer, ser I gerne, at man har?

”Man skal være kunne agere blandt mennesker i forskellige miljøer. Det skal opleves som berigende at give noget af sig selv til processen. Nysgerrighed og empati er væsentligt kompetencer for succes i jobbet”.

Hvordan ser ansættelsesprocessen ud?

”Et fælles godt match og forventningsafstemning mellem ansøger i DI i ansættelsesprocessen er forudsætningen for fælles succes efterfølgende. Derfor bruger vi meget tid på at udvælge de rigtige kandidater og tre samtalerunder på at finde det perfekte match. Under hele processen lægger vi vægt på at udfordre os selv og kandidaten på de væsentligste parametre på et længevarende succesfuldt samarbejde”.