Studieliv

QA med Thomas Sørensen. Redigering: Elisabeth Frimurer

18. oktober 2022

Mød en færdiguddannet med job: Bruun & Hjejle


Mød Thomas Sørensen, der netop er færdiguddannet og er stipendiat i M&A hos Bruun & Hjejle. I artiklen her kigger Thomas tilbage på sin tid som studerende.


Thomas Sørensen

Hvor mange timer arbejdede du om ugen som studerende?

Jeg arbejdede i gennemsnit 15-20 timer om ugen, alt afhængigt af hvor travlt der var på arbejdet eller på studiet.

Hvordan fik du dit studiejob?

Jeg hørte igennem en ven fra studiet, at de søgte en ny stipendiat hos Bruun & Hjejle i deres M&A-afdeling. På daværende tidspunkt arbejdede jeg i Nykredit, og var rigtig glad for mit job. Samtidigt havde jeg i noget tid været ret indstillet på, at jeg gerne ville prøve at arbejde med M&A en dag, og hvis muligt, prøve at arbejde på et advokatkontor. Derfor tog jeg kontakt til Bruun & Hjejle, og blev inviteret ind til en samtale, som forløb meget behageligt og roligt. Efter samtalen var min interesse kun vokset, så det var meget forløsende, da jeg efterfølgende blev ringet op og fik tilbudt jobbet.

Hvorfor valgte du at søge netop dét job? 

Som sagt var M&A et af de områder, der umiddelbart interesserede mig mest. Da muligheden opstod, var jeg ikke i tvivl om, at jeg i det mindste måtte give det et skud. Samtidigt følte jeg, at det var en rigtig god mulighed for at prøve, om det at arbejde på et advokatkontor var noget, jeg kunne se mig selv i, den dag jeg var færdig med studiet. 

Hvad består dine daglige arbejdsopgaver af? 

Det spænder bredt efterhånden, og jo længere tid man har været på kontoret, jo mere får man lov til at prøve kræfter med. En del af arbejdsopgaverne består ofte i due diligence-opgaver, udarbejdelse af selskabsretlige dokumenter, diverse undersøgelsesopgaver og andre sagsrelaterede ad hoc-opgaver. 

 

Hvor involveret er du som studerende i forskellige sager eller opgaver, der ellers er på kontoret?

Det afhænger naturligvis af den tid, man lægger på arbejdet. Jo mere du er til stede, jo mere involveret bliver du også. Især i en afdeling som M&A, hvor det ofte går stærkt, er det svært at blive helt involveret i de forskellige sager, hvis man er der 2 gange om ugen, fordi der sker en helt masse ting de dage, hvor du ikke er på arbejde. Omvendt i perioder, hvor du kan være væsentlig mere fleksibel, er det mere oplagt at blive involveret i lidt flere delprocesser. Så jeg vil sige, at det er meget op til en selv.

Hvad har været den fedeste opgave på jobbet?

Det er svært at udpege én specifik opgave, men for mig som stipendiat/student har det fedeste været, når man får lov at være lidt mere integreret i en transaktionsproces og følger de forskellige dele af transaktionen fra den indledende del, til at den skal signes eller closes. På den måde får man større indblik i en transaktions forskellige processer, og de forskellige dokumenter, der udarbejdes i den forbindelse, og det skaber et meget større refleksions- og forståelsesniveau. 

Hvordan strukturerer du din tid? Hænger det sammen med også at kunne have et liv ved siden af?

Jeg har struktureret min arbejdstid sådan, at jeg har arbejdet de dage, hvor jeg ikke har haft undervisning på universitetet. Heldigvis er Bruun & Hjejle meget fleksible, hvad angår planlægning af arbejdstid, så jeg har hele tiden kunnet tilpasse min uge efter min undervisning. Der har altid været en klar linje om, at studiet er førsteprioritet, hvilket er super dejligt, da det skaber en større ro omkring eksamensperioder og andre mere hektiske tider på studiet. 

Hvilke fag fra studiet kan du bruge i dit arbejde og hvordan? 

M&A er meget selskabsretligt, så de selskabsretlige fag, har jeg utvivlsomt kunne drage fordel af. Derudover har jeg naturligt kunne bruge valgfaget Køb og salg af virksomheder, samt et fag jeg tog i London, der hed Corporate Finance Law. Jeg er tilmed CBS’er, og i en afdeling som M&A synes jeg, at man også kan drage stor nytte af sin økonomiske baggrund og forståelse. 

Har du nogle gode råd til studerende, der skal til at søge studiejob?

Brug tiden fornuftigt på at finde ud af, hvad du interesserer dig for. Mange søger en masse studiejobs inden for områder, uden at have en interesse i jobbet, men fordi de tænker, at de bare skal have et studiejob. Sådan endte jeg også selv lidt med at gøre med mit første studiejob, og da jeg så kom i gang med jobbet, fandt jeg hurtigt ud af, at det ikke var mig, og jeg nød aldrig rigtigt at skulle på arbejde. Som studerende tror man altid, at man har travlt – men tværtimod har du altså rigtig god tid til at finde ud af, hvad du vil.