Studieliv

QA Med Alberte Christine Fog Schultz. Redigering: Elisabeth Frimurer

27. august 2020

Mød en studerende med job: DLA Piper Denmark


Mød Alberte Christine Fog Schultz, der er 24 år, stud.jur. hos DLA Piper Denmark og netop har færdiggjort sjette semester.


Alberte har studiejob hos DLA Piper Denmark og arbejder der 15 timer om ugen. Læs hendes erfaringer og bliv inspireret. 

Hvor mange timer arbejder du om ugen?

15 timer.

 

Hvornår fik du dit studiejob?

Jeg fik mit studiejob i slut februar 2019 og startede i maj 2019. 

 

Hvordan fik du dit studiejob? 

Jeg deltog i ”JD’s Processpil” i 2018. Processpillet er en fiktiv case udarbejdet af DLA Piper, som man i hold skal arbejde med og til slut procedere i Højesteret. Både under de forberedende workshops samt til selve proceduren deltog en advokat og en HR-medarbejder fra DLA Piper. Da jeg efterfølgende var til en feedback-samtale hos DLA Piper, diskuterede vi blandt andet mulighederne for en stilling som stud.jur hos dem, og jeg fik at vide, at jeg burde søge en stilling, når jeg var kommet lidt længere på studiet.

Processpil og lignende aktiviteter er således en god mulighed for at networke og skabe nogle gode kontakter hos advokathusene. Derudover viser det, at man er engageret i sit studie, og det er aldrig en dårlig ting.  

Hvorfor valgte du at søge netop dét job? 

Jeg fik hurtigt en fornemmelse af, at DLA Piper var en seriøs og kompetent arbejdsplads, samtidig med at der var en uformel omgangstone og plads til gode grin kollegerne imellem. Det betyder meget for mig, at min arbejdsplads er et sted, hvor man kan dyrke sine kollegiale relationer på et mere personligt plan. Herudover er det min oplevelse, at DLA Piper, på trods af at være et klassisk advokatkontor, har en mere flad struktur, hvilket gør det enormt lærerigt som student, idet man kan høste erfaring fra andre studerende, men også fra fuldmægtige og partnere. Der er altid åbne døre, og man kan altid få hjælp og sparring, hvis man er i tvivl om noget. 


Herudover er DLA Piper meget investeret i sine medarbejdere og deres udviklingsmuligheder. Da vi er et internationalt advokatkontor, bliver man opfordret til at gøre sig erfaringer i udlandet. Det kan fx være udveksling, men vi har også et program, der hedder ”Nordic Secondment”, hvor man i en uge bytter kontor med en anden advokat fra et af vores kontorer i Norden.

  

Når man starter som student hos DLA Piper, bliver man også tilknyttet en mentor, som hjælper én godt i gang, og som man løbende kan spørge til råds. Det giver en tryghed, når man som ung skal starte på sit første studiejob. 

Hvad består dine daglige arbejdsopgaver af? 

Primært består mine arbejdsopgaver i at assistere juristernes arbejde, og disse spænder meget bredt. Det kan være alt fra udarbejdelse af debitorskrivelser, interne notater og cirkulæreskrivelser til fogedretsmøder og besigtigelser. 
Som student skal man også forvente at hjælpe til i andre afdelinger, end den man primært er tilknyttet, hvis der måtte være behov for dette. 

Hvor involveret er du som studerende i forskellige sager/opgaver, der ellers er på kontoret? 

Det er min oplevelse, at man som stud.jur hos DLA Piper i høj grad bliver involveret i de sager, man arbejder på. Det kan være vigtigt for både kvaliteten og tidsforbruget, at man er godt sat ind i den sag, man skal assistere juristen i.  

Af hensyn til advokatetik og tavshedspligt bliver man som udgangspunkt ikke involveret i sager, som man ikke sagsbehandler på.

Hvordan strukturerer du din tid mellem arbejde og studie?

For mig er det meget vigtigt at planlægge lang tid frem – gerne en måneds tid eller mere. Jeg danner mig et overblik over hvilke dage, jeg skal arbejde, og hvilke dage jeg skal læse og studere, og skriver det ind i min kalender. På den måde kan jeg også nemmere lave sociale aftaler med god samvittighed. Min kalender er med tiden blevet en slags tvungen bedste ven. 

Hænger det sammen med også at kunne have et liv ved siden af?  

Man kan sagtens have et liv ved siden af studie og arbejde. Det er et spørgsmål om, hvor meget fritid man har behov for og lyst til. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke har rykket aftaler, fordi det har trukket ud på arbejde. Men det er et prioriteringsspørgsmål, og jeg vil hellere blive på arbejdet lidt længere og blive færdig med en opgave, end at det er noget, der skal hænge mig over hovedet, indtil jeg møder ind igen. Der er ingen der forventer, at man arbejder over, men jeg er sikker på, at det bliver værdsat.  

Hvilke fag fra studiet kan du bruge i dit arbejde og hvordan? 

Jeg sidder i vores afdeling for insolvens. Desværre er jeg ikke nået langt nok på studiet til at have haft muligheden for at have fag som konkursret eller insolvensret endnu. Dog har mine erfaringer med faget tings- og kreditorret, som man har på 4. semester, flere gange kommet mig til gode, idet man blandt andet lærer om insolvensbehandling samt rettigheder skyldner og kreditorer imellem.  

Det kan til tider være udfordrende at sidde med en problemstilling, som man ikke umiddelbart har stået overfor før, og hvor man ikke kan trække på det, man har lært på studiet. Dog er der rig mulighed for sparring – både med sine stud.jur-kolleger men også med de fuldmægtige og advokaterne. Og så kan man gå på opdagelse i vores bibliotek, hvor man næsten altid uden undtagelse kan finde relevant litteratur.  

Har du nogle gode råd til studerende, der skal til at søge studiejob?

Søg med hjertet. Der er mange, som er ængstelige for ikke at få et relevant studiejob hurtigt nok. Det kan både være fordi, man har et ønske om at bruge det, man lærer på studiet i praksis, men det kan også bunde i, at der kan være prestige forbundet med et studiejob, når man læser jura. Det kan få mange til at ”skyde med spredhagl”, når de ansøger. En rekrutteringsmedarbejder kan dog sagtens se forskel på en ansøgning, der er skrevet specifikt til virksomheden, og én der er blevet ”massesendt”. Det gør meget mere indtryk på virksomheden, hvis de kan mærke, hvorfor man netop er interesseret i dén arbejdsplads og de arbejdsopgaver, en stilling hos dem indebærer. Selvfølgelig kan man godt genbruge afsnit om sig selv og sine kompetencer, men sørg for at målrette din ansøgning til den virksomhed, du ansøger hos. Hvis man så er så heldig at få en stilling, så er man også bedre forberedt på den hverdag, man møder, fordi man har sat sig ind i virksomhedens værdisæt og struktur.  

Og så hav tålmodighed. Det er federe at bruge et år på at fordybe sig i studiet end at blive kastet ind i et arbejde, som man egentlig ikke er investeret i.